Jan
11
2012

Christian Langballe om de første 100 dage

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

mig

Helle Thorning har haft 100 dages jubilæum på posten som statsminister. Det har fået pressen til at gøre status over hendes første tid. Som jeg har skrevet tidligere her på siden, så kan man ikke just påstå, at Helle T har fået den arbejdsro, som traditionen tilskriver en regerings første 100 dage. Nærmere tværtimod. Særligt den borgerlige presse har ikke lagt fingrene imellem. Det, som hele tiden har slået mig som pudsigt, er hele snakken om løftebrud. Jeg må sige, at jeg er en vælger, der ikke føler sig forrådt. Regeringen Helle T er jo (heldigvis) underlagt de demokratiske spilleregler, som vores samfund bygger på. Derfor skal hun jo have 90 mandater bag sig, hvis hun skal gennemføre noget. Forskellen fra den tidligere regering er, at den nuværende ikke har absolut flertal med et parti, som er villig til at give køb på hvad som helst, blot de får betaling i form af usympatiske stramninger på udlændingeområdet. Jeg mener, at vi skal prise os lykkelige for, at den nuværende regering er tvunget til kompromisets svære kunst. Hvis vi havde skiftet en blå blokpolitik ud med en rød af slagsen, var vi lige langt. Nogen burde banke følgende statement ind i hovedet på kritikerne: "BLOKPOLITIK ER DÅRLIGT FOR DANMARK!!!" Uanset hvem der fører den. Derfor accepterer jeg, at det ikke er alle de løfter Helle T og Co. afgav i valgkampen, der er blevet gennemført. Fint nok. De har også mere end 3 år til at lave politik. Meget kan ske på den tid. Information har i øvrigt en balanceret artikel om Helles 100 dage. Læs den her

En anden ting, som de 100 dage markerer, er 100 dages jubilæet for denne blog. Lige efter valget så jeg mig nødsaget til at spørge mine venner på Facebook, om en eller anden havde lyst til at sætte en hjemmeside op for mig. Årsagen var, at Jesper Langballes trælse søn Christian var blevet valgt ind i folketinget. Jeg kunne simpelthen ikke bære, at det ikke længere kun var mit efternavn, jeg havde tilfælles med en af dansk politiks mest usympatiske skikkelser. Så hjemmesiden blev sat i søen takket være en anonym filantrop. Du ved, hvem du er, så tusind tak. Ideen var, at jeg med tiden kunne komme til at rangere højere i Googles søgeresultater end Christian Langballe på Borgen. Tænk engang, hvis en uopmærksom journalist ramte min side istedet for hans og bad om en kommentar. Jeg kan se overskriften for mig: "Christian Langballe ønsker bedre forhold for asylbørnene", eller "Christian Langballe støtter en stormoské i Århus". Det kunne være så kosteligt. Hvis det skal ske, og nogle af mine læsere er med på ideen, så hjælper det at dele mine artikler på Facebook og andre sociale tjenester. Det hjælper også, hvis man kan linke til siden fra andre hjemmesider. 

En ting er sikkert. Jeg morer mig rigtigt meget med at skrive herinde. Så uanset om jeg kommer til at slå Langballe på Google, så bliver jeg ved med at skrive om stort og småt. Så længe jeg morer mig, håber jeg også læserne gør det.

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.