Jan
03
2012

Christian Langballe om Ida Auken

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 IdaA final-1

Denne Christian Langballe vil gerne tilkendegive sin støtte til Ida Auken. Hun skal bare sige, hvad hun vil - også til nytårskur ved dronningen. Nu bliver hun udråbt som uopdragen af blandt andre Pia Kjærsgaard. Pia skulle tage at stikke piben ind. Ida har nemlig ytringsfrihed. Og så er det godt nok nedladende at omtale et andet voksent menneske som uopdragent. Hvad ved Pia om opdragelse? Hvorfor er hendes opfattelse mere rigtig end Idas? Man kan selvfølgelig indvende, at det at udtale sig kritisk om sin vært til et givent arrangement, kan opfattes som problematisk. Men nu er det jo Dronningen vi taler om. Selvom jeg ikke ligefrem er republikaner, så er jeg bestemt heller ikke royalist. Det tror jeg heller ikke, at Ida er. Hun udtrykker sin skepsis over hele menageriet omkring Dronningens Nytårskur og regeringens traditionelle deltagelse. Man kunne forestille sig, at Ida Auken kunne se lidt vigtigere ting at foretage sig, end at rende rundt og se pæn ud hos Dronningen ( hvilket hun da bestemt gjorde i sin genbrugskjole) Jeg er i øvrigt også ret sikker på, at Dronningen er ret ligeglad med, hvad Ida Auken mener om hende. Indtil videre har kongehuset jo deres på det tørre. Jeg hørte lige forleden, at det er det mest populære kongehus i Europa. Så bare fordi en smart SF-minister kritiserer, så går der nok ingen skår af Margrethe og Co. Den slags er man jo hævet over, når man er monark. Det hører ligesom med til faget. Jeg tror heller ikke ligefrem at Idas udtalelse falder ind under de (dybt middelalderlige) regler om majestætsfornærmelse, som vistnok stadig gælder. 

Nej hele Ida-sagen er en storm i et glas vand. Pia K manglede afløb for sin ophobede galde. Det er jo også et stykke tid siden, at hun sidst har harceleret over et eller andet uvæsentligt. Hun har sikkert abstinenser. De Konservative kan jo pr. princip ikke undlade at gå i brechen for Gud, Konge og Fædreland, så de er nærmest undskyldt. Alle andre er vel i bund og grund ligeglade. Politikerne har forhåbentligt vigtigere ting at tage sig til, end at rende Margrethe på dørene i tide og utide. 

Christian Langballe

Billedet er fra Wikipedia - for information om rettigheder klik her

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.