Dec
29
2011

Christian Langballe om Ralf Pittelkow

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Skrmbillede 2011-12-29_kl._19.58.53

For nylig læste jeg, at Ralf Pittelkow havde sagt op som politisk kommentator på Jyllandsposten. Næ dog tænkte jeg. Kan man måske håbe på at slippe for ham i samfundsdebatten i fremtiden? Nej, nej da. Karen Jespersen og Ralf P starter deres egen webavis "Den korte Avis", angiveligt for at "skabe orden i den kaos, der præger mediebilledet." Såe??? Ser man det? Det er jo det, de to er kendt for. At skabe orden i kaos. Kom da ON?!? 

Engang syntes jeg, at Ralf P var ganske fornuftig at høre på, men de dage er for længst svundne. Engang syntes jeg, at Karen Jespersen var troværdig. De dage er også for længst svundne. Det er ganske enkelt ikke forligneligt med min opfattelse af troværdighed, at svinge fra Venstre Socialisterne, over Socialdemokratiet og til Venstre. At nogen vælgere har købt den, er simpelt hen ufatteligt.

Man kan jo kun gisne om, hvorfor Ralf har sagt sin position på JP op. Måske syntes han, den redaktionelle linje blev for blødsøden? For politisk korrekt? For flæbende pladderhumanistisk? Hans argument er, at han ønsker at få foden under eget bord. Min teori er, at Ralf ikke ønsker nogen redaktør, som kan sige "Klap nu lige hesten Ralf P." Næ nej - nu skal der orden i kaos. Nu skal de røde sataner have en bredside, som de sjældent glemmer. Ralfs seneste skriblerier i JP har jo efterladt indtrykket af en mand, som iagttager en stor grad af objektivitet. Tjek for eksempel hans udlægning af Lars Løkkes katastrofale pressemøde om Thornings skattesag (eksternt link). Det er da mageløst. Han konkluderer nærmest det stik modsatte af, hvad alle andre iagttagere konkluderede dengang. Sig ikke, at Ralf lefler for de røde. Nej fandme nej.

Jeg tror, at Ralf græd, da Løkke tabte til Helle T. Det tror jeg virkeligt. Nu vil han så have muligheden for at give den gas i sin kritik af alt, hvad der er rødt, politisk korrekt, eller lugter af andre kulturer eller hvidløg. Så hjalp det nok på humøret på valgaftenen, at Karen kunne sige:"Ralf, bare fordi Socialdemokraterne vandt denne gang, kan det jo være, at der er flere vendekåber i partirækkerne. Måske svinger flertallet igen?" Hvortil Ralf sikkert svarede:"Åh Karen. Tror du virkelig? Tror du virkelig, at der er flere vendekåber i Socialdemokratiet? At det ikke bare var dig?"

Jeg vil faktisk ønske Ralf P og Karen Jespersen held og lykke. Man kan jo argumentere for, at hvis de begrænser deres usympatiske udladninger til deres eget medie (som virkeligt skal have heldet med sig for at blive rentabelt), så ved man da, hvor man har dem. Jeg kommer nu til at følge med. Mest fordi jeg har en nærmest pervers interesse i at følge med i, hvad mine yndlingsaversioner foretager sig. Man skal jo kende synden for at bekæmpe den. Keep your friends close, but your enemies closer...og den slags pjat. 

Christian Langballe

Billedet er et screendump fra Den korte Avis's hjemmeside. Google den, hvis du vil vide mere.

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.