Dec
26
2011

Christian Langballe om Sherlock Holmes

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

Skrmbillede 2011-12-29_kl._19.14.33 

Var forleden i biografen, hvor vi så den nye Sherlock Holmes film. Selv om anmeldelserne har været lidt forbeholdne overfor filmen, må jeg meddele, at jeg var fremragende underholdt.

Robert Downey Jr. må siges at have cementeret sit comeback. Det er ikke mange Hollywood A-liste skuespillere, som kan prale af at være hovedrolleindehavere ikke bare i én blockbuster franchise men to. Godt gået af en mand, der måtte forlade sin rolle i Ally McBeal for at rykke direkte i fængsel. Flere af anmelderne har haft den indvending, at Sherlock Holmes' tranformation fra opiumsrygende depressiv detektiv, til lammetævsuddelende grænsende-til-ninja-agtige Sherlock er unødvendig. Der er jeg lidt uenig. Sherlock Holmes er blevet filmatiseret på forskellig vis utallige gange. Endnu en omgang af den violinspillende humørsvingende Sherlock ville drukne i mængden. Derfor er det godt, at Guy Ritchie har taget konsekvensen og givet den gas. Man skal jo ikke tage filmen for mere, end den er. Det er hæsblæsende underholdning for fuld skrue. 

Jeg vil dog sige, at den første Sherlock Holmes film var en kende mere charmerende. Holmes havde flere gode one-liners og handlingen var knap så forceret. Det gør nu ikke to'eren til en dårlig film. Den er nærmere en typisk to'er. Større, vildere og mere larmende. I forhold til den første film virker Jude Law mere funderet som Watson. Hans figur virker mere ligeværdig i forhold til Downey Jr's sprælske Holmes. Jude Law formår ganske enkelt at spille op mod Downey Jr. Noget han faktisk havde problemer med i den første film. 

Selv om Holmesfiguren er blevet opdateret lidt, så er der stadig plads til alle superskurkes fader - James Moriarty. Han er glat på den onde måde og bestemt skildret som Sherlock Holmes ligemand. 

Så hvis man mangler en underholdende tjubangfilm, vil jeg godt medgive min anbefaling. Filmen flytter ingen grænser. Den overrasker på ingen måde, men den leverer varen med et skævt smil og et glimt i øjet. Det er også okay engang i mellem.

Christian Langballe

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.