Dec
19
2011

Christian Langballe om Kim Jong-Il

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

tumblr lw7jfy0F9l1qewv1lo1_500 

 Når man engang kigger tilbage på 2011, vil en ting nok fylde en del i historiebøgerne. Nemlig at ret mange diktatorer gled i svinget på den ene eller anden måde i løbet af året. Det arabiske forår skaffede verden af med en perlerække af skumle skurke. Og nu er den sidste rigtigt farverige diktator død. Kim Jong-Il. En diktator, som virkelig var titlen værdig. En playboy og levemand, som uden skelen til sit folks lidelser frådsede i overflod og dyr cognac. En leder, som tog rundt og betragtede ting, hvilket man kan se på denne tumblrside (hvor billedet også er fra). Jeg må så indrømme, at hele playboy-delen af hans biografi forekommer mig virkelig bizar. Kan man være playboy, når man helt og holdent mangler sans for sin egen fremtoning? Der er ganske enkelt en paradoksal konflikt mellem ordet playboy og Kim. En lille trivelig mand med røgfarvede briller og højt hår er sgu da ikke en playboy. Hugh Hefner roterer i sin himmelseng ved den sammenligning, 

Det bliver spændende at se, hvad hans søn Kim Jong-Un vil drive det til. Han har jo været ude i verden. Han har set ting. På den anden side, så må fristelsen for en ung mand. der har livet foran sig, til at videreføre sin fars vilde vellevned nok være svær at modstå. Mon ikke også han er blevet indoktrineret en lille smule under sin opvækst? Jong-Un's fødsel er endnu ikke blevet beskrevet i samme floromspundne vendinger, som Jong-Il, hvis fødsel som bekendt blev varslet af en svale, dobbelte regnbuer og en nyfødt stjerne. Mon ikke Nordkoreas propagandamaskineri snart proklamerer Jong-Un's spektakulære fødselsomstændigheder. Jeg forestiller mig noget i retning af, at hans komme blev forudsagt af en vandbøffels nykælvede kalvs spæde røst, som kun en jomfru badet i mælk og honning kunne høre. Hendes sang fik solen til at glemme at gå ned i en uge, og i den efterfølgende nat badede en sky af stjerneskud himmelen over Pyongyang i et himmelsk lys, som forkyndte verdens frelsers ankomst til vores ydmyge klode. (Nordkorea - feel free to use this, if you lack any inspiration. Btw - I've got at lot more if you need it.) 

Nej spøg til side. Selvom der ikke ligefrem synes at være nogen opblødning i sigte i Nordkorea, så kan man jo have lov at håbe. Det nordkoreanske folk fortjener en bedre skæbne. Hvis ikke en ny ledelse i landet åbner op, må man håbe på, at verdenssamfundets sanktioner med tiden vil virke.  Ellers må Team America - World Police jo træde til igen. Tjek Kim Jong-Ils ensomme sang nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6z8iKVayOKk

Christian Langballe

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.