Nov
28
2011

Christian Langballe om vejret

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

800px-Cyclone Catarina_from_the_ISS_on_March_26_2004

Hvorfor skulle det være så kikset at tale om vejret? Det er sgu da meget relevant. Prøv at overbevise folk på Maldiverne, at vejret ikke er en samtale værdig. Nå! På den anden side, så kan det altså også tage overhånd. Tag nu for eksempel den netop overståede orkan. Medierne går i selvsving over "det dødbringende" vejr. Nyhedsudsendelserne er proppet med udsendte reportere, som står i regntøj og fortæller, at ved Vesterhavet blæser det også?!? Man tænker på, om det var den jobfunktion, de drømte om, da de blev optaget på journalistskolen? Jeg tvivler på, at der venter en Cavlingpris for enden af den blæsende og regnfulde tunnel. Nærmere en omgang snue og kold lungebetændelse. Men det er da vigtigt, at der bliver rapporteret live fra brændpunkterne. Nu er Thyborøn havn sjældent at betegne som brændpunkt i nogen sammenhæng, men folk i Thyborøn kan nok godt fornemme at der blæser. Det gør det ret tit i Thyborøn. Gad vide hvor i det interne journalisthierarki vejrreportere, de er placeret? Selv om jeg har svært ved at ytre det, så håber jeg, de ligger under sportsjournalister. Der må ligesom være en mening med galskaben. Alene det at fortælle at det blæser i Thyborøn, er dummere på et helt andet plan end at spørge en storsvedende håndboldspiller, hvorfor de tabte. Jeg gad faktisk godt vide, om der er et fag på journalistskolen, som de virkeligt talentløse aspiranter bliver sat på? Det er jo ikke sådan, at alle journalister er vejrreportere. Der findes da bestemt begavede journalister, som gør verden til et bedre sted at leve. Der findes så også det modsatte. Man kan ikke sige at vejrreporterne ligefrem gør verden til et dårligere sted at være - det ville være for hårdt. De er nærmest lidt ligegyldige. De virkeligt onde journalister skal man til Amerika for at finde. 

Hvis jeg skulle pege på et enkeltstående fænomen, som på alle måder arbejdede for aktivt at gøre verden til et dårligere sted at leve, så ville jeg pege på Fox-News. Hold da op. Det er som taget ud af en dystopisk roman. Et magtfuldt medie, som uden blusel manipulerer sine seere i helt ekstrem grad for at fremme højreorienterede politiske synspunkter i den amerikanske debat. De lyver og stikker folk blår i øjenene. Og det aller værste er, at det for mange amerikanere er den primære kilde til nyheder. Det tror sgu pokker, at mange amerikanere nærmest befinder sig på et middelalderligt informationsniveau. 

Se nu hvad der skete. Denne artikel begyndte med at handle om vejret, men i løbet af no time kom den til at handle om journalister nederst i mediefødekæden og onde tv-stationer fra USA. Så giv vejret en chance. Det kan udvikle sig.

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.