Nov
21
2011

Christian Langballe om Pia K og kiks

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 651px-PiaKjaersgaard

Så lod Pia Kjærsgaard høre fra sig. Siden valget har DF været påfaldende fåmælte. De har nok ikke haft noget fornuftigt at sige. På den anden side er jeg i tvivl om, hvorvidt de nogensinde har haft det? Det kan selvfølgelig også være, at medierne ikke har gidet at give dem taletid, når nu der har været så mange andre vigtige sager. Det er jo svært at komme igennem lydmuren, når man er i skarp konkurrence med prægtige eksemplarer som Joachim B. Olsen og Anders Samuelsen.

Idag blev Pia K's nyhedsbrev dog omtalt. Mest fordi hun peb lidt over "Den Røde Blokpolitik". Så har man hørt det med. Hovedarkitekten bag 10 års massiv blokpolitik piber, fordi den nye regering har vedtaget en ganske fornuftig finanslov med Enhedslisten. Nu kan man jo ikke ligefrem påstå, at den nye regering har fået de 100 dages arbejdsro, der angiveligt skulle være tradition for. Istedet har de borgerlige medier ladet deres frustration over valgresultatet gå ud over regeringen på alle tænkelige måder. Den nye opposition har godt nok også haft svært ved at affinde sig med den rolle. Det er selvfølgeligt også trælst at blive smidt på porten efter 10 år i ministerbilerne. Men jeg kan forstå, at Venstre har tildelt Lars Løkke en partibil med chauffør. Han skulle jo nødig fragte sig rundt som en gemen proletar. Venstre var jo ligefrem ude at råbe op om, at de ikke gad at stemme for finansloven, selvom mange dele af den, faktisk var arvegods fra VK-regeringen. Det lod så godt nok til, at Lars L fik manet tropperne til besindighed, da han indså at 4 år med surmulen i krogen, nok ikke ligefrem ville bidrage til det statsmandsimage, han så utroligt gerne vil opbygge af sig selv. Så det lader til, at alfahannen er pakket væk, og reel politisk vilje er fundet frem.

Det er mere, end man kan sige om Pia K, hvilket hun demonstrerer tydeligt i sit nyeste nyhedsbrev. Jeg vil ikke linke til det her, da jeg ikke rigtigt har lyst til at bidrage direkte med traffik til DF's hjemmeside, men en simpel Googlesøgning kan sikkert finde det, hvis man skulle have lyst til at læse det. I nyhedsbrevet gentager hun de mantraer, de gentog i uendelighed i valgkampen. Hun kalder lempelserne i udlændingepolitikken og afskaffelsen af fattigdomsydelserne for en åbning af Pandoras æske. Man kunne jo også kalde det almindelig anstændighed. Ikke ligefrem et ord, som ofte bliver brugt til at beskrive DF's politik, men det er ganske givet også utroligt uretfærdigt...eller også er det ikke? Det er i hvert fald et uanstændigt ad hominem angreb at sammenligne Helle Thorning med Komiske Ali. Come on Pia? Det er sgu da for lavt. Og ligefrem kalde den nye regering for "Rollespilsregeringen," fordi det er sjovt at have magt og lege ministre, er nærmest latterligt. På den anden side siger man jo, at hvad hjertet er fuld af flyder ens fjollede falbelader over med, når nu det er de tro automatoner i partiet, der er modtagere. For alle os andre klinger kritikken af den nye regerings håndtering af magten, når nu den kommer fra den mest magtfuldkomne og selvretfærdige politiker i nyere tid.

Så Pia! Snup en kiks og tør øjnene. Du har haft din tid. Den kommer forhåbentligt aldrig igen.

Christian Langballe

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.