Nov
19
2011

Christian Langballe om tid

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 683px-Hugh Hefner_Glamourcon_2010

Tid er et forunderligt begreb. Lige for tiden har jeg ikke nok af den, og på andre tidspunkter er den tilgængelig i rigelige mængder. Ofte så går tiden jo utroligt hurtigt, når man har det sjovt. Det fik mig til at tænke på hvem i denne verden, der mon syntes, tiden gik hurtigst, og hvem der syntes, den gik virkeligt langsomt? Hvem kunne man tænke sig havde det mest sorgløse liv? Hvem i denne verden er gået gennem livet, som var det en fest? Nu læser jeg jo naturligvis ikke vedkommendes kulørte publikation, men mon ikke Hugh Hefner kan siges at være den i verden, som har levet det sjoveste liv? En lang fest med babes i massevis. Selv nu, hvor han ligner Mister Burns fra Simpsons kan han holde kadencen. Dybt imde i alle mænd, sidder der en lille hulemand og misunder Hugh big time. Vi vil naturligvis ikke indrømme det, men han er der. Det er den samme hulemand, som skriger "SÅ VEND DIG DOG OM OG GLO EFTER DEN RØV", når en laber sild passerer os på gaden, og som de fleste normale mænd undertrykker, hvis konen/kæresten er med, men som de fleste mænd gladeligt efterkommer, hvis de er i flok eller alene for den sags skyld. Så hvis man et øjeblik forsøger at sætte sig i Hughs sted, så får man tanken, at han, hver gang han ser sig i spejlet, tænker:"Hvornår fanden blev jeg gammel? Hvor er al den tid lige  blevet af?" Men nok også at han tænker: "What the hell, jeg snupper en Viagra og smutter tilbage til festen!"

På den anden side tænker jeg på, hvem mon oplever tiden langsomst i denne verden? Ja hvis nu man tæller livstidsfanger og deslige fra, så kunne man forestille sig, at en person som for eksempel en bankrådgiver i Nørre Nissum Sparekasse eller en revisor i Thy muligvis kunne se sig selv i spejlet en dag og tænke: "Har det da ingen ende???" På den anden side, er det nok lidt for fordomsfuld at være. Der er sikkert både linedance og banko i Nørre Nissum og Thy.

Hvem kan man så forestille sig at opleve tiden langsomst? Måske skulle man søge efter Hughs modsætning? Paven måske? Mon Papa Ratzi ser sig selv i spejlet og tænker: "Wow det her job spiller max!" ??? For mig at se må det ganske enkelt være det kedeligste job i verden. Hvis han giver efter for sin indre hulemand, så vil det have større konsekvenser for den katolske kirke end Dan Brown kunne fantasere sig til. Hold da op. Paven er jo Guds stedfortræder på jorden. Så hvis han skulle blive fanget i at betragte en stram italiensk derriere ville den metaforiske lort helt sikkert ramme ventilatoren. Så ville Gud jo være en liderbuks. Så Papa Ratzi må bestemt være en kedelig mand - det er sikkert det, som er den hemmelige proces i konklavet. Når kardinalerne har fundet den mest aseksuelle kedelige mand, så sender de den hvide røg op. Herregud!

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.