Nov
10
2011

Christian Langballe om hukommelse

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

  

Alt var ikke bedre i gamle dage. Tro mig - jeg kan huske det. Faktisk er jeg udstyret med en hukommelse, som kun er delvis brugbar. Hvis jeg skal købe 3 ting ind i Netto uden at have en dosmerseddel med, så kommer jeg hjem med 3 forkerte ting. Det er fandme upraktisk. Især fordi jeg så istedet kan huske adskillige begivenheder fra min barndom i utroligt præcise detaljer. Altså i omegnen af "den og den sagde sådan, mens de stod der og der i rummet." Den slags hukommelse er faktisk også ret upraktisk. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har oplevet, at folk har sagt noget, som er det stik modsatte af hvad de sagde 5 år tidligere. Det giver sjældent point i folks bog, hvis man påpeger den slags uoverensstemmelser i deres meninger. Faktisk er det egentligt også ret irriterende at nogen påpeger den slags. Så det er jeg for det meste holdt op med. 

Det er dog praktisk nok, at paratviden tilsyneladende klistrer sig fast, uden at jeg gør ret meget for at huske det. Det giver gode chancer for succes i Bezzerwizzer og Trivial Pursuit, men jeg har en teori om, at det er den evne, som gør, at der simpelt hen ikke er plads til Netto-indkøbslisten. Min hjerne prioriterer ganske enkelt ubrugelig paratviden over madindkøb. Hvis jeg blev kastet tilbage til naturtilstanden ville jeg sikkert ikke overleve, fordi der ikke ville være plads til indkøbslisten i hovedet. Bue og pil, vildsvin, brænde, vand...jamen hvad så med Leonardos sfumatoteknik eller hvem der spillede rebellen i Brazil? Når det først er kommet ind, kommer det ikke ret nemt ud igen. Og hvis min teori om begrænset lagerkapacitet er korrekt, så bliver der ganske enkelt mindre og mindre plads til Netto-indkøbene. 

Det bringer mig tilbage til gamle dage. De var ret meget som alle andre dage. Bare gamle. Og så spillede Tommy Seebach The Shadows Apache med et udtryk af uendeligt overskud...eller et udtryk af at være spaced 100% ud. Døm selv.

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.