Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Dec
11
2013

Christian Langballe om selfie-gate

 

Selfie 

Jeg må sgu indrømme, at hvis jeg havde siddet ved siden af Obama og Cameron, så havde jeg nok også lige foreslået et selfie - sådan for at kunne sige, at man havde været der. Billedet, som går verden rundt, er faldet mange for brystet. Den slags selvfede eskapader kan man sandelig ikke tillade sig at skeje ud i til en begravelse. Nu skal det jo lige påpeges, at det faktisk ikke var en begravelse, men en festlig mindehøjtidelighed, hvor en vigtig mand, som i den grad har stået for tolerance og tilgivelse, skulle mindes.

Derfor kan man måske holde lidt igen med forargelsen. Mon ikke Nelson Mandela selv ville være hoppet med på en selfie med Helle T, hvis han havde siddet på tribunen? I følge medierne den seneste tid, så var han vist lidt af en womanizer. Og efter billederne at dømme må vores (irriterende og måske talentløse) flotte blonde statsminister siges at være velbevandret udi flirtens domæne. Michelle Obama ser i hvert fald ikke ud til at synes særligt godt om, at Barack tydeligt lader sig påvirke af den høje vikingedronnings charmerende væsen. 

John Stewart fra The Daily Show fremhævede en anden interessant "skandale" fra Mandelas mindehøjtidelighed. Det er åbenbart faldet amerikanerne for brystet, at Obama TILLOD sig at give hånd til Raul Castro (fra Cuba ya'know). En præsident der tillader sig almindelig høflighed med ÆRKEFJENDEN!?! Fy føj for en funky fadæse. Nu har Cuba vel reelt set ikke været en reel trussel siden Kennedy tvang russerne til at vende om, så måske er det på tide, at amerikanerne tager Mandelas eksempel til efterfølgelse og begynder at være bare en smule mere tolerante? Måske endda forsonlige? Tænk sig hvis Raul Castro havde et mere moderat syn på verden og faktisk havde glædet sig til at trykke Obama på næven? Måske drømte han også om et Selfie med Barack, Helle T og D-Cam? Verden kunne måske blive et bedre sted, hvis man fulgte Mandelas eksempel. 

Christian Langballe

 

Billedet er taget af ROBERTO SCHMIDT/AFP

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.