Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Okt
27
2013

Christian Langballe om Holger Bech Nielsen

 

DSC 0068_lzn 

Forleden havde jeg fornøjelsen af at opleve Professor Holger Bech Nielsen afholde en festforelæsning om jagten på de grundlæggende naturlove. De fleste har vel på et eller andet tidspunkt set den karismatiske og måske en anelse excentriske professor fortælle om superstrenge og babyuniverser i fjernsynet. Jeg kan forsikre om, at han er en fantastisk oplevelse live.

Nu skal jeg selvfølgelig ikke på nogen måde give indtryk af, at jeg forstod ret meget af indholdet i forelæsningen. Det var tydeligvis på et højt fagligt niveau. Jeg havde selskab af en af mine venner, som underviser i fysik på gymnasieniveau. Han var godt med...et stykke af vejen. Men på et tidspunkt måtte selv han give fortabt. Det ødelagde nu ikke hans begejstring for oplevelsen.

Holger Bech er jo et geni på den gode gamle måde. Man er ganske enkelt ikke et øjeblik i tvivl om, at hans hjerne er i stand til at forstå uhyre komplicerede sammenhænge, som vi andre dødelige kun i glimt kan ane. Det var også det, der fascinerede mig ved oplevelsen. Jeg følger med i fysikkens fremskridt på et yderst populærtvidenskabeligt niveau. Jeg læser gerne Illustreret Videnskab og videnskabsblogs på nettet, så jeg vidste godt i forvejen, hvad LHC (Large Hadron Collider) var. Jeg vidste godt nok ikke, hvad hadroner var for noget, men det gør jeg nu...sådan da.

Holger Bech løftede med sin entusiasme og humoristiske forelæsning en lille flig af en gigantisk fascinerende verden, hvor selve naturens hemmeligheder aflures. I min verden er det sgu ret sejt. Det eneste man kunne have ønsket sig, var et enkelt bazinga fra professoren.

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.