Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Okt
08
2013

Christian Langballe om 2000 kroner

 

Lars Lkke 

Jeg forundres til stadighed over, at Venstre med Lars Løkke ved roret har så stor tilslutning, som de tilsyneladende har. Det er mig faktisk en gåde. Manden mangler jo format. Jeg er også slået med forbavselse over, at det ikke har haft nogen konsekvens for ham, at han har daset den i hængekøjen. Jovist har regeringen Helle Thorning Schmidt ikke ligefrem brillieret...men alligevel. Come da on?!?

Idag kunne man så følge med i den nye debatform i Folketinget, hvor Helle T skulle duellere med partilederne fra oppositionens partier. Som formand for oppositionens største parti havde Lars Løkke mest taletid. Da talen faldt på, hvorvidt 2000 kroner om måneden var meget eller lidt for en almindelig lønmodtagerfamilie, svarede Lars L med en hoven gestus, at det vel kom an på, hvem man var. Nogle steder kunne man vel få et par sko for de penge.

Nu hører jeg jo ikke ligefrem til det segment, som denne debat omhandlede. Nemlig de arbejdsløse og lavtlønnede for hvem motivationen til at arbejde måske, måske ikke, afhænger af de 2000,- ekstra om måneden. Alligevel er det faldet folk på internettet og de sociale medier (og nærværende skribent) for brystet, at Lars L så skamløst udstiller elitens syn på verden. Det var næsten en kommentar, som man kunne høre snobberne fra Rytteriet udtale. "Jamen altså kære Fritz. Der er da sikker nogle, som kun bruger 2000 kroner på et par sko. Ha ha, kan man overhovedet få sko til de småpenge???" Her hjemme i gymnasielærer/pædagog-familien kunne 2000 kroner fandme godt bruges på andet og mere end et par sko. Nærmest en komplet udskiftning af garderoben for alle 4 ville det næsten kunne blive til.

Jeg må nu også alligevel indrømme, at Lars L altid har slået mig som en mand med en lidt løs moral. Der har jo ligesom været nogle sager, hvor det ikke ligefrem var mådehold og ydmyghed overfor opgaven, der prægede ham. Var der ikke noget med nogle øl-bilag? Lige nu er det da vist noget med en lidt ekstravagant rejselyst?!? Det virkede på en måde også sådan lidt ødselt, at Lars L da skulle have en oppositionslederbil med chauffør, da han mistede ministerbilen. Gad vide om den blev sponsoreret af den statslige partistøtte? Skattesagen er da heller ikke for fantastisk for ham Lars L. Nej bevares, han har da ingenting vidst om muligheden for at tilsværte sin politiske modstander og på den måde vinde et valg. Næ nej, det har han da ikke. Det kan da godt være, at det ikke kan bevises, men jeg vil nærmest sige, at hvis han ikke var involveret i Troels Lund Poulsens og Co's konspirationer og ingenting vidste om dem, ville det i stedet udstille ham som en talentløs leder uden hånd i hanke med nogen strømninger af relevans i sit parti. Just sayin'.

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.