Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Jan
14
2013

Christian Langballe om fitness

 

 i lift_things_up

Jeg har fordomme om fitness. I min verden er fitness enten fuld af anstrengt smilende mennesker, der står og forsøger at undertrykke deres lyst til at slikke på deres eget spejlbillede eller selvhadende typer, der gang på gang melder sig, betaler kontingent og 2 måneder senere drukner endnu en kropslig fiasko i Marabouchokolade og Cola. Selv om jeg på ingen måde forfalder til selvhad (ret tit), så kunne jeg aldrig finde på at troppe op i et fitnesscenter og løfte tunge ting sammen med de andre, der løfter tunge ting op og putter dem ned igen. It's just not gonna happen. Alligevel er jeg på mine gamle dage blevet opmærksom på, at mekanikken i dette gamle skrog, måske godt kunne have brug for lidt vedligeholdelse. Man kan betegne min viljestyrke som cyklisk. I perioder løber jeg 4-5 kilometer 3 gange om ugen. I andre perioder...not so much. Det er derfor jeg indtil videre dyrker min motion i ensomhed og så langt ude på landet, at risikoen for at møde andre levende væsner er stærkt begrænset. Det er nu ikke fordi, jeg er specielt forfængelig. Det skal nærmere forstås som en service til alle I andre, så I ikke behøver at konfronteres med mit prustende legeme i bevægelse.

Nu lader det imidlertid til, at jeg på mit arbejde får mulighed for at løfte tunge ting op og sætte dem ned igen under ordnede og relativt private forhold. Der kommer nemlig et veludstyret splinternyt fitnessrum på min arbejdsplads. Det er jo mageløst. Så kan jeg træne mine splejsede blege akademikerarme sammen med andre blege splejsede akademikere. Vi kan diskutere Sartre og Kierkegaard, mens vi pumper jern. Det bliver så godt. Storsvedende akademikere i dybsindige samtaler. Det er vejen frem. Blomsten af Danmarks ungdom kommer til at nyde godt af disse sunde, trimmede og velartikulerede lærere - selvfølgelig forudsat at vi ikke får vores arbejdsvilkår smadret komplet af regeringens sparedagsorden, som lige nu gennemsyrer overenskomstforhandlingerne. Men det er jo en sag, der er et særskilt blogindlæg værdigt.

Christian Langballe

Billedet er et screenshot fra en Planet Fitness-reklame -

" target="_self">her

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.