Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Jan
26
2012

Christian Langballe om Karsten Nonbo

 

Karsten Nonbo

Karsten Nonbo er et fjols. Stærkere ord kunne bringes i anvendelse, men jeg ser ingen grund til ligefrem at udfordre injurielovgivningen. Det er Karsten Nonbo bare ikke værd. Hvorfor er jeg nu sur på ham? Jo ser du, Karsten Nonbo har idag udtalt sig om den dom, landsretten har fældet over politiets anholdelser under COP15 topmødet (læs artiklen her). Landsretten har nemlig dømt politiets præventive anholdelser og efterfølgende behandling af de anholdte demonstranter i strid med menneskerettighederne. Karsten Nonbo kalder demonstranterne for "en flok sølle klynkere." Han mener også at menneskerettighederne slet ikke kan bruges i denne sag, da hele diskussionen om menneskerettigheder hører til ude i verden, hvor befolkninger bliver undertrykt. HALLO?!? Hvad fanden har du gang i Karsten N? Det er da den værste omgang vås, jeg nogensinde har hørt. Ever. In a million years!!! Menneskerettigheder gælder overalt. Også i Danmark når en talentløs regering afholder en fiasko af et topmøde og politiet i sin iver for at imponere anholder i flæng og efterlader de anholdte på den kolde jord, hvor de kan sidde i timevis og pisse i bukserne. Karsten Nonbo! Man må godt demonstrere i Danmark. Man må ikke behandle folk uværdigt. Heller ikke demonstranter, som har en anden holdning til dig! 

Karsten Nonbo argumenterer med, at politiet vil være handlingslammet som følge af dommen. Han går endda så vidt som til at spekulere i, hvordan politiet ville blive udråbt som helte, hvis der blandt de 2000+ præventivt anholdte havde været en lille gruppe, som vill SPRÆNGE EN BOMBE!!! Helt ærligt Karsten? I et retssamfund duer den argumentation bare ikke. For konsekvensen ville være, at alle borgere i Danmarks skulle overvåges 24 timer i døgnet, bare i tilfælde af at nogen ville begå noget ulovligt. Eller måske være uenig med Karsten N? Så vidt jeg husker, så skrev George Orwell en ret god bog om den sag. De fleste er vist enig i, at det samfund den bog beskriver ikke ligefrem er ønskværdigt. Karsten, hvis du ikke kender bogen, så hedder den 1984 og er som sagt skrevet af George Orwell. Måske skulle du overveje at læse den. Man får faktisk også en stor forkærlighed for menneskerettigheder og mange andre rettigheder, når man har læst den. Så anbefalingen er hermed givet videre.

Det værste ved Karsten Nonbos bavl er, at han som lovgiver stiller spørgsmålstegn ved domstolene. Jo da, han forsøger at dække sig ind under, at "hvis landretten har dømt således, må det være rigtigt"...for i samme åndedrag at ævle om at stramme lovgivningen. Hvis de anholdelser, som politiet med loven i hånden foretog, var i strid med menneskerettighederne, vil en strammere lov nok også være det. Det behøver man vel ikke en eksamen i statskundskab eller jura for at gennemskue? Så dybest set synes jeg, at Lars Løkke skulle bede Karsten N om at stikke piben ind. Det ville egentlig klæde Venstre med lidt mere respekt for den dømmende magt.

Christian Langballe

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.