Okt
14
2011

Christian Langballe om løftebrud

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 461px-Thorning-Schmidt

Lige for tiden er det mest brugte ord i pressen løftebrud. Den nye opposition hyler op ved en hver given lejlighed, at regeringen begår løftebrud. Faktisk hyler de utroligt meget for tiden. Hvis de ikke hyler af frustration over at være i opposition, så hyler de op om løftebrud... Jeg har allerede sagt det i en tidligere artikel, men den måde overgangen fra en blå regering til den nye røde regering har været rædselsfuld at være vidne til. Nu har jeg været interesseret i politik i 20 år. Jeg må indrømme, at de tidligere afgående regeringer har udvist en hel del mere værdighed i deres nye rolle som opposition, end det vi ser i disse uger. Hvis de skulle have glemt det, så er politik lige dele ideologi og pragmatisme. Uanset hvor gerne man vil ændre noget, så kræver det 90 mandater og penge til at gennemføre politikken. At hyle op om løftebrud på baggrund af et regeringsgrundlag og 3 ugers forløb siden valget virker ret skingert. Jeg vil som minimum gerne have fred i pressen for råbekoret om løftebrud de næste 80 dage og se hvad regeringen har i godteposen. Derefter synes jeg, at berettiget kritik fra oppositionen er helt fint, så længe de går efter bolden i stedet for kvinden. 

Hvis jeg skal sige noget positivt om de sidste ugers begivenheder i den politiske arena, så skulle det da være, at Dansk Folkeparti ikke har fået ret meget plads i spalterne - i hvert fald ikke i de medier jeg orienterer mig i. Det puster til det spinkle håb, som jeg har næret i et årti, at Dansk Folkeparti ville blive kørt ud på et sidespor, når vi fik en rød regering. Jeg tør næste ikke håbe for meget. Tænk hvis jeg jinxede det. Men nu hvor vi er ved Dansk Folkeparti, så fik jeg denne kommentar fra en kollega forleden: "Hvis Gud er så almægtig, hvorfor kunne han så ikke skaffe Kristendemokraterne 2%, når nu Djævelen kunne skaffe Dansk Folkeparti 12,3%?"

Christian Langballe

(Billedet er hentet fra Wikipedia - for credits klik her)

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.