Sep
19
2011

Fra mørket og ind i lyset

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

Jeg har det, som om 10 års vandring i mørket endelig er slut, og vi endelig er på vej ud i lyset. Ja jeg taler om det nu overståede folketingsvalg. Det har været nervepirrende spændende - det er stadigvæk spændende. Kan den nye regering levere varen? Eller bliver Helle Thorning-Schmidt blot en historisk parantes mellem regeringen Løkke og Løkke? Jeg håber med alle fibre i min krop, at venstrefløjen og midten i dansk politik kan mødes og arbejde konstruktivt sammen.

Det skal lykkes. Det magtfuldkomne styre vi har været underlagt i 10 år er brudt. Det skal vi værne om. Mange iagttagere har nævnt, at det bliver en udfordring for Helle Thorning at få Enhedslisten og De Radikale til at enes. Det er sikkert rigtigt, men samtidigt er det garanten for, at vi ikke bare har skiftet et blåt absolut flertal ud med et rødt. Det ville ingen være tjent med. Kompromiser henover midten må nødvendigvis være det, der tilgodeser flest danskere. Sådan har det været tidligere. Sådan må det blive igen. Det vigtigste er, at den skyggemagt som har været Dansk Folkepartis indflydelse i det forgange årti, ikke længere dikterer retningen for dansk politik. Det er den bedste konsekvens af bruddet med blokpolitikken. Jeg håber, Helles Thornings projekt lykkes. Ikke blot i denne valgperiode men også i fremtiden.

Christian Langballe

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.