Sep
11
2012

Christian Langballe om SF

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

Astrid-Krag

Jeg følger spændt med i SF's formandskvababbelser for tiden. Bliver det Astrid - så Thor M kan trække i trådene i kulissen? Bliver det en anden spændende udfordrer? Ida bliver det tilsyneladende ikke. Hun vil angiveligt spare sig og sin friske uspolerede ungdom til en senere lejlighed. Det er jo lidt trælst at spilde sin star-quality på en synkende skude.

Jeg kan godt forstå, at Villy er færdig. Helt færdig. Han må være fyldt helt op med alle de kameler, han har måttet sluge. Det er sgu lige før, kamelen må være udrydningstruet efter SF's første år som regeringsdueligt parti. 

Dengang Villy blev formand, og han stadig havde Villy-effekten, som han rundhåndet dryssede ud over det ganske land, blev selv en gammel kynisk radikal som jeg besnæret og overvejede seriøst at stemme SF. Ja jeg ved det. Det er skammeligt. Ikke fordi det var SF, men fordi man som politisk bevidst menneske fandme ikke skal rende efter enhver ny populær vind, der blæser. Heller ikke hvis den er pakket ind i en arbejderchick SF-hunk som Villy. Havde det nu været Ida sååee......

Nej jeg besindede mig, og kunne jo bevidne Villy-effektens aftagen. Den tog jo rigtig fart, da muligheden for at komme i regering og blive minister (med der tilhørende ministerpension) kom inden for rækkevidde. Det var jo også der, at kamelmassakren begyndte. Klassisk SF-mærkesag på klassisk SF-mærkesag blev ofret på regeringsduelighedens hellige alter og nu står SF forpjusket tilbage med et formandsproblem og et regeringssamarbejde, hvor Margrethe Vestager i al sin amazonelignende imponade med sikkerhed kører næsten enhver ny SF-forkvinde over og efterlader hende øde tilbage. Hvis det bliver Astrid K, så har hun ikke en chance. Heller ikke selv om Thor M hopper gennem hulahopringe for at bevare et image af SF-selvsikkerhed. 

Så den næste tid bliver umådelig spændende at følge. Hvilket lam skal bringes til offerbænken på Christiansborgs bagganges rygdolkende dunkle strækninger? 

Christian Langballe

Foto: Mogen Engelund - Fra Wikipedia

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.