Sep
05
2012

Christian Langballe om frihedskæmperne

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

Skrmbillede 2012-09-05_kl._18.50.32

Noget helt ubeskriveligt usmageligt er hændt. Sektlederen Ruth Evensen - ja hende den religiøse paphat, som fik Ungdomshuset revet ned, er i gang med at stifte et parti, der skal hedde Frihedskæmperne. Det er fandme usmageligt. Usmageligt at gode mænd og kvinder, som under besættelsen satte deres liv på spil for vores frihed, skal have deres eftermæle kædet sammen med en samling religiøse fanatikere, som kommer med en fesen pseudo-argumentation om, at EU kan sammenlignes med nazisternes besættelse!?! Det er godt nok under lavmålet. Vores indtræden i EU er resultatet af en demokratisk beslutning. End. Of. Story! Hvor svært kan det være at forstå? Jo vist kan man være EU-skeptisk, men toget er kørt. Bare ærgerligt Sonny Boy. Snup en kiks og tør øjnene. 

Jeg har flere gange skrevet om, hvor meget jeg er imod sammenblanding af religion og politik. Nu regner jeg naturligvis med, at et forsvindende mindretal rent faktisk kunne finde på at stemme på Ruth og hendes håndlangere, men alene tanken, om at en kristen fruitcake som hende kan få indflydelse, fylder mig med grænseløs rædsel. Det er nok, at vi har fjolser som Christian Langballe og Marie Krarup rendene rundt på Christiansborg. Jeg troede aldrig, at jeg skulle sige det, men sammenlignet med Ruth Evensen, virker de jo nærmest moderate. Det er jo ganske enkelt skræmmende. 

En vigtig mærkesag for frihedskæmperne lader til at være abortmodstand. Den sædvanlige svada, om at det er mord og så videre, er hørt før. Den har Kristendemokraterne (og deres tidligere inkarnation Kristelige folkeparti) skreget længe. Heldigvis uden synderlig genklang i den danske vælgerskare. Måske er de moderne kvinder i dagens Danmark ret glade for retten til at bestemme over deres egen krop? Ruth og Co skriver dog ingenting om forbydelse af porno. Måske i erkendelse af, at selv kristne selvfede fanatikere end gang imellem har brug for at tage trykket. Hvem ved?

Hvis jeg på den anden side skal komme med en enkelt indrømmelse i forhold til indholdet på Frihedskæmpernes hjemmeside, så er det, at de går ind for adskillelse af kirke og stat. At det så ikke er så svært at gennemskue Ruths motiver for den holdning - hun er jo leder af en sekt - og vil gerne have samme rettigheder som folkekirken, sender nu alligevel min sympati for den del af projektet til frysepunktet.

Heldigvis har Ruth og hendes disciple nok kun en snebolds chance i helvede for at komme ind i folketinget. Og så længe de har travlt med at samle underskrifter ind, kan man da håbe på, at de ikke får tid til at hverve nye medlemmer til deres sekt.

Christian Langballe

Billedet er et screendump fra Frihedskæmpernes hjemmeside. Googl den. Jeg leverer ikke trafik til den sag.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.