Aug
06
2012

Christian Langballe om Krifa

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Skrmbillede 2012-08-08 kl. 18.59.16

Jeg har aldrig helt forstået fidusen ved Kristelig Fagbvægelse? Hvad har kristendom og fagforeningsarbejde lige helt præcis med hinanden at gøre? Vend den anden kind til forekommer mig ikke at være det mest frygtindgydende våben i kampen for bedre vilkår for lønmodtagerne. Måske nærmere tværtimod. Det kan vel næsten kaldes kontraproduktivt oder was?

Den seneste tid har budt på en ganske usædvanlig medieomtale om noget så eksotisk som en vaskeægte blokade af en genstridig arbejdsgiver. Jeg hentyder naturligvis til balladen om Vejlegaarden. Den sag har affødt en række ganske interessante reaktioner fra mange forskellige interessegrupper. Politikere - særligt på højrefløjen, som flirter med at afskaffe "den danske model". Komplet idiotiske dyslektiske brian-gorillaer (dyslektikere, der ikke er brian-gorillaer, skal ikke føle sig truffet - I er ikke mål for denne artikel), som truer 3F's formand, fordi han bruger "mafia-metoder" (de kan tydeligvis ikke se ironien i at love nogen tæsk, fordi de har brugt "mafia-metoder" ?!?) har alle kommet med deres farverige bud på, hvordan sådan en arbejdskamp skal skæres. 

Problemet synes at centrere sig omkring den problemstilling, at den rigtige fagbevægelse ikke anser "de gule" for at være rigtige fagforeninger. Nærmere en bande snyltere, som lukrerer på de rigtiges hårde slid med at kæmpe for bedre løn og arbejdsvilkår for arbejderne. Det kan der jo nok være noget om. Det, jeg finder mest pudsigt, er alligevel sammenblandingen af religion og fagforeningsarbejde. På en eller anden måde, har jeg virkeligt svært ved at forstå sammenhængen.

Tag nu Jesus for eksempel. Måske var han uddannet tømrer? Hans pap-far var i hvert fald. Hans rigtige fars arbejdsbeskrivelse ligger vist uden for nogen fagforenings kompetenceområde, så han må lige ligge lidt. Hvis nu man tror på det hokus pokus, som står i Biblen (hvilket jeg flere gange har ladet sive, at jeg i hvert fald ikke gør), så synes jeg ikke ligefrem, at Jesus's arbejdsmarkedsmeritter er grundlag, til at oprette en fagforering på. Jo jo, de der mirakler var da vældigt fine (hvis man tror på den slags), men de fleste lønmodtagere er jo ikke ligefrem leveringsdygtige i mirakler - det skulle da lige være at nå frem på arbejde i tide, når man har 2-3 skrigende unger om morgenbordet - men det tæller nok ikke.

Nej ham Jesus lod vist mest til at rende rundt i Judæa og omegn og knebre folk et øre af. Hele den der hippie-slacker-mentalitet, som omgiver ham, er sgu da ikke noget eksempel til efterfølgelse. Hvis det skal forestille at være det gode eksempel, så går samfundet da i stå. Sådan at drive rundt med gutterne og hyggesludre mens man drikker vin og spiser middelhavsbrød. Jesus - han var arbejdsløs. Men det er der jo mange med magtfulde forældre, der er - så det kan ikke komme bag på nogen.

På den anden side, så har kristendommen jo en forbilledlig historie bag sig, fuld af griskhed, udnyttelse af uvidende mennesker, og ublu indkradsning af monetære midler. En historie ikke rigtigt stemmer overens med Hippiejesus.  Lidt på samme måde som Krifa - som godt nok slår sig op på at være billige, men som alligevel har råd til at bruge medlemmernes penge til et nyt domicil i 100-millioners klassen - og det endda på en utroligt veleksponeret grund i Århus. De ved sgu, hvordan den forretning skal køres. Måske skulle de have brugt de klejner på rigtigt fagforeningsarbejde i stedet for. Men det kan selvfølgelig være, at de løber an på guddommelig indgriben, hvis det rigtigt begynder at stramme an.

Christian Langballe

Billedet er et screendump fra Krifas egen youtubepræsentation af deres nye domicil.

Kommentarer  

 
0 #2 C Langballe 30.-08.-2012 14:12
Tak anonyme Mai for den konstruktive kritik. Jeg skal nok tage det til mig og forsøge at blive endnu bedre i fremtiden :-)
Kh
Christian Langballe
Citater
 
 
0 #1 Mai 27.-08.-2012 12:43
Bambi med munddiarré på glatis???

Må tilstå at jeg ikke ved hvem du er og har heller ikke læst noget af det du skriver før og ville egentlig ønske at det stadig forholdt sig sådan. :-?
Citater
 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.