Dec
22
2011

Christian Langballe om Villy Søvndal

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

682px-Villy Svndal 

Ok så Villy er ikke en ørn til engelsk. Det står efterhånden lysende klart. Clement gjorde det tydeligt forleden, da han gennemgik de værste brølere, Villy begik under sit pressemøde med Hillary Clinton. For eksempel forbyttede han USA med EU og forstod tydeligvis ikke en journalists spørgsmål om hans holdning til den amerikanske præsidents blåstempling af drab på formodede terrorister med dronefly. Til det svarede Villy, at han var begejstret for den amerikanske kultur og lyttede til den samme musik som Hillary?!? Wow må man sige. Tjek selv i nedenstående klip. 

Selv om Villy Søvndal er talentløs til engelsk, så skal vi huske på, at danskere er de mest kritiske kritikere, når det gælder andre danskeres engelskkundskaber. Hvis man spørger i engelsktalende lande om deres oplevelse af "danglish", så vil de fleste ikke rynke nær så meget på næsen, som vi selv gør. De er ofte vant til meget tykkere accenter, end den vi leverer. Det er imidlertid ikke det, som Villy Søvndal lider under. Selv om hans accent er uomvistelig "danglish", så er det tydeligvis hans ordforråd, som er problemet. I den føromtalte journalists spørgsmål optrådte ord som "insurgents" og "drones". Åbenbart ikke lige ord, som Villy forstod, siden han kunne begynde at svare på sit forhold til den amerikanske kultur etc. 

Villy burde nok overveje at benytte en tolk, når han holder pressemøder. Hvis det er godt nok for Sarkozy og Putin, burde det vel også fungere for Villy. Man skal jo ikke være for stolt til at indrømme sine svage sider. I hvert fald ikke, hvis man risikerer international ydmygelse, når man svarer "god dag mand, økseskaft" til verdenspressen. 

Det er egentligt pudsigt med ham Villy. Da han lige var blevet formand i SF, var De Radikale på hælene. De væltede rundt i manegen som hovedløse høns og Margrethe Vestager, som jeg havde store forventninger til, lod ikke til at være gjort af det rette stof. Vily derimod virkede som et frisk pust. Ja jeg vil næsten indrømme, at jeg blev ramt af Villy-effekten. Heldigvis tog den af igen. Jeg har ikke noget som helst imod SF. Mange af deres holdinger er aldeles sympatiske. Mit problem med dem er nok, at jeg synes nogle af deres løsninger på problemerne, vi står overfor, virker en kende naive til tider. Sympatiske ja - men ikke desto mindre naive. Så da Vestager fik styr på tropperne og trak i arbejdstøjet, kunne jeg anse min flirt med SF som en fase. Et lille oprør, som heldigvis blev ramt af fornuftens klarsyn. 

Med hensyn til Villy, så synes jeg han burde være noget andet end udenrigsminister. Det er sgu ikke overbevisende.

Tjek Clements kærlige behandling af Villys pressemøde:

Christian Langballe

Billedet er fra Wikipedia - for information om rettigheder klik her

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.