Dec
06
2011

Christian Langballe om Løkkes tæskehold

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Lars Lkke_Rasmussen_foran_Amalienborg_7_april_2009

Efter himmelflugten i tiden efter valget, hvor den nye regerings begyndervanskeligheder blev eksponeret i det absurde af den borgerlige presse, har Lars Løkke ramt loftet. Hårdt endda. Troels Lund Poulsen skandalen er rykket nærmere og nærmere den store (lille) mand selv. Forleden kunne jeg med fryd se Løkkes katastrofale pressemøde på Statens Museum for Kunst. Når man husker hans alfahans-agtige fremfærd overfor Helle Thorning under valgkampen og i folketingssalen i ugerne efter valget, må man sige, at alfahannen er blevet reduceret til en noget forpjusket beta-han. Presset op mod muren af en horde af spørgelystne journalister svedte han sig gennem pressemødet. Som alle iagttagere har fremhævet, så er det utroligt, at han faldt igennem på det mest banale og åbenlyse spørgsmål af dem alle: "Har du deltaget i møder om skattesagen i venstreregi?" Altså hvad havde han regnet med de ville spørge om? Hvorfor havde han ikke arrangeret et pressemøde, hvor journalisterne sad på stole, og hvor han stod bag en beskyttende talerpult? Skulle han ikke forestille at være rutineret? At være en såkaldt statsmand? Hans klodsede forsøg på at tale uden om fik ham til at fremstå helt vildt skyldig. Kom ordren til at tilsværte Helle Thorning mon fra øverste sted?

Den kommende undersøgelseskommisions konklusioner bliver ufatteligt spændende at høre, når den tid kommer. Sagen har jo potentiale til at sønderlemme Venstre og efterlade partiet uden den ledelse, som siden Anders Fogh har været kørt i stilling. Det er jo tankevækkende at den mistænkte Troels Lund Poulsen var en af de tre unge venstreløver, som tidligere er blevet kaldt Løkkes liberale tæskehold. Deres fremrykning i forreste geled, blandt andet på bekostning af Kristian Jensen blev udlagt som Løkkes forsøg på at møde Helle Thornings fremgang før valget med en omgang liberale øretæver. Derfor er det så fantastisk, at Troels Lund Poulsen er ude til tælling. Løkke er en forpjusket træner i ringhjørnet, som ikke lige ved, hvad ramte ham. Pind og Christensen har travlt med at se uskyldige ud. Spørgsmålet er bare, hvad der skal til, for at de også ryger med i faldet. De kan nok sno sig uden om at blive alt for viklet ind i skattesagen. Så udviklingen de næste par år i Venstres top bliver spændende at følge. Mon ikke Kristian Jensen i sit stille sind glæder sig over, at de højtråbende løver for tiden er små forskræmte missekatte. Hans position i partiet er jo blevet karakteriseret som styrket efter sagen. Alt andet lige, vil jeg hellere se en tidligere dansemus i toppen af Venstre, end en storsvedende dværggorilla med alfa-ambitioner.

Christian Langballe

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.