Nov
20
2011

Christian Langballe om Clement

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

Clement-Kjersgaard 

For et års tid siden var jeg på kursus i Nordsjælland. Medielærerforeningen holdt årskursus, og her hørte jeg blandt meget andet et oplæg fra DR's dengang nyudnævnte globale korrespondent Jakob Illeborg. Han reklamerede for et fremstød TV-Avisen havde i støbeskeen, hvor værterne skulle rundt på landets gymnasier og arbejde for, at nutidens unge kunne blive bedre til at bruge nyhedsdækningen på tv. For nylig havde vi i den forbindelse besøg af Tine Götszche på min skole. Det var et ganske interessant besøg og spændende at finde ud af hvad unge mennesker idag ønsker sig af nyhedsdækningen.

Under oplægget på kurset i Nordsjælland spurgte Jakob Illeborg hvad vi så som interessante veje, DR kunne gå for at nå de unge. Nu skal det jo siges, at TV er et af de medier, som er mindst præget af originalitet. De fleste programmer, der sendes er kopier af udenlandske programmer, som man har købt retten til at fordanske. I det lys spurgte vi, hvorfor DR ikke kopierede Jon Stewarts The Daily Show? Det fik vi en ganske interessant snak om. For ifølge Illeborg ville DR og for den sags skyld TV2 springe på tungen, hvis de var i stand til at skabe en dansk pendant til The Daily Show. Det ville trække virkelig mange seere til og booste stationens nyhedsprofil enormt. Hvad var problemet så? Det var faktisk meget simpelt. Der er ingen i Danmark, som i komisk talent og journalistisk skarpsyn når Jon Stewart til sokkeholderne. Hvis man skal kopiere en succes som The Daily Show, så skal det spille 120%, ellers kan man ligeså godt lade være. Og The Daily Show hviler helt og holdent på Stewarts talent. Men har vi virkeligt ingen i Danmark med et lignende talent?

Snakken faldt på Clement Kjærsgaard. Han er nok det nærmeste vi kommer i forhold til klarsyn og skarphed, men rummer han Stewarts komiske talent? Clement er bestemt komisk, men ikke på den cool overlegne og henkastede måde, som Stewart har gjort til sit varemærke. Clement er nærmere ufrivilligt komisk. Han virker kejtet og ude af synkronisering med sin krop. Clement hviler tydeligvis i sit intellekt. Og hvor fantastisk er det ikke? Clement er på mange måder den ultimative nørd, men Stewarts fænomenale sans for komisk timing har han ikke.

Jeg kan faktisk huske, da Clement som dreng var med i Kvit eller Dobbelt. Allerede dengang var det tydeligt, at hovedet fejlede ingenting omend han nok ikke ville have vundet sejhedskonkurrencer i min skolegård. Selvfølgelig var jeg ret betaget. Jeg tænkte meget over, om der dog ikke var et emne, som jeg var dygtig nok til at deltage i Kvit eller Dobbelt med. Desværre måtte jeg sande, at til trods for mit nørdede tilsnit, så rakte det ikke til Otto Leisners standard. 

Så selv om Clement er ret fantastisk, så skal vi nok vente længe på en dansk udgave af The Daily Show. Vi mangler ganske enkelt den rette mand. Så indtil han indfinder sig, må vi nøjes med at nyde Clement og hans manierede stil. Den er nu heller ikke så ringe endda.

Christian Langballe

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.