Nov
18
2011

Christian Langballe om synkronsvømning

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Synchronized swimming_-_Russian_team

Måske tror du, at titlen på denne artikel handler om noget helt andet, men det gør den ikke. Jeg var med min datter til svømning i dag, og samtidig med at rollingerne plaskede rundt i børnebassinet, var en gruppe større piger igang med at træne synkronsvømning. Synkron er måske så meget sagt. Jeg vil nærmere kalde det tilstræbt synkronitet, eller også kan man måske gradbøje synkron? Indsatsen og engagementet fejlede bestemt ikke noget, men N'Sync var de sgu ikke. Synkronsvømning har altid fascineret mig. Det virker lidt som en særligt organiseret plasken rundt. Det er ganske tydeligt, at målet er yndefuldhed, men jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke, hvor lidt elegant benarbejdet nede under vandet må se ud, når de laver deres balletagtige fagter. Eller hvordan de fægter febrilsk med armene under vandet, så de kan holde benene op i vejret med strakt vrist. Det er nærmest en sportsgren, hvor halvdelen af det man laver bliver bedømt og den anden halvdel er en æstetisk katastrofe. Ganske fascinerende. 

Nu forholder det sig så bare sådan, at jeg har en angst for på sigt at blive blandet ind i synkronsvømningsmiljøet. Min datter er nemlig aldeles opslugt af de store piger, som danser i vandet. Inden for den nærmeste fremtid, vil hun ganske givet proklamere, at hun også vil gå til "det der, hvor man danser i vandet." Hvis det sker nu, vil hun sikkert kunne afskrækkes med beskeden om, at det kræver, at man kan lide at have hovedet under vand. Men det er nok ikke et afskrækkelsesmiddel, som holder i længden. Før eller siden lærer hun jo nok at dykke, og så er freden sgu nok forbi. Jeg spekulerer også på, om synkronsvømningsforældre har samme engagement, som fodboldforældre siges at have. Måske særligt fodbold fædre? Jeg ved det ikke, men fremtiden vil sikkert afsløre, om synkronsvømningsmiljøet er ligeså plastret til med overengagerede pacende råbende forældre? En ting er sikkert. Jeg vil selvfølgelig støtte min datter i hendes interesser. Det skulle bare nok passe, at hendes lillebror også fandt på, at synkronsvømning var "the thing." Det bliver sgu nok svært at forsvare i skolegården, når den tid kommer. Så mon ikke han snart skal begynde til boksning...eller violin?

Tjek synkronsvømning kommenteret af "De Sorte Spejdere" ud i denne video.

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.