Nov
07
2011

Christian Langballe om Ole Sohn

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Ole Sohn_-_2006

Jyllandsposten og BT er nogle sprøjter. Elendige sprøjter. Idag kører de frem med, at udenlandske "eksperter" vurderer, at Ole Sohn er en sikkerhedsrisiko, fordi den tidligere KGB-chef i Danmark har ræsonneret sig frem til, at Sohn må have fået penge af Sovjetunionen før murens fald. For det første så erindrer den tidligere KGB-chef kun svagt, hvem Ole Sohn overhovedet er. Herregud manden er 85 år gammel. Hukommelsen kan jo godt blive lidt upålidelig i den alder. Men faktisk er han ikke den eneste, som har hukommelsesproblemer. Jyllandsposten glemmer nemlig at skrive, at KGB-chefen knap nok kan huske Sohn. Så hvor meget lid kan man så lige sætte til hans udsagn? Det kan da godt være, at nogen gav penge til DKP i slutningen af 80'erne, men det er jo ikke bevis for, at Ole Sohn har haft noget med det at gøre. Hverken JP eller BT leverer skyggen af dette bevis. 

De udenlandske "eksperter", som JP og BT har gravet frem, har i øvrigt ikke for fem flade ører indsigt i danske forhold. Hvor lavt kan en avis synke. Denne "ikke-sag" er jo bare sidste kapitel i den serie af karaktermord, som de to aviser har forsøgt at gennemføre siden valget. Det er fandme ynkeligt. 

Jeg er ikke en specielt stor Ole Sohn fan. Men den kommunistforskrækkelse, som JP og BT hyler op om i disse dage, grænser til McCarthyisme. Det var jo ikke ligefrem ulovligt, at være kommunist i gamle dage. Det kan da godt være, at det var ulovligt, at modtage sorte penge fra Sovjetunionen - men falder det ikke for forældelsesfristen? Det er over 20 år siden at muren faldt. Russerne står jo ikke på dørtrinnet og banker på med den røde hær i baggrunden vel? Jeg har svært ved at se, hvilken klemme Moskva skulle kunne have på Ole Sohn. Selv hvis russerne skulle påstå at have beviser, er det vel ikke ligefrem pålidelighed, styret i Kreml er kendt for? Det kunne jo også være, at Ole Sohn faktisk var blevet klogere på de 20 år? Men det kan man naturlig vis ikke - særligt ikke hvis man spørger Søren Pind, som ligefrem mener, at Helle Thorning kan have ansvar på linje med det ansvar I.C.Christensen havde i Albertisagen. Come on Pind. Det er sgu pinligt. Tjek i øvrigt hvad Politikens lederskribent siger om det her

Ralf Pittelkow mener i dagens JP, at sagen er en belastning for Helle Thorning. Det er da heldigvis kun i elendige sprøjter og deres konspirationsforherligende skribenters øjne, at det gør sig gældende. Pittelkow hyler op om, at Thorning burde igangsætte en undersøgelse - med henvisning til løftet om at 40% af folketinget, skulle kunne igangsætte undersøgelser på egen hånd. Det ville være fint med sådan en lov - men i denne sammenhæng ville det helt sikkert medføre en heksejagt af McCarthyistisk tilsnit, hvilket kun ville tilfredsstille Pinds-, Pittelkows- og BT/JP's perfide lyster. Det er useriøst! 

Christian Langballe

(Billedet er fra Wikipedia - for rettigheder klik her)

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.