Nov
06
2011

Christian Langballe om Anders Samuelsen

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

516px-Anders Samuelsen 

Nå så Anders Samuelsen har betalt sin søns narkogæld? Næææ dog. Det er da alligevel ret så interessant. Særligt interessant er det, at han faktisk ikke skammer sig over det, men nærmest synes, det er i orden. Det var jo hans søn, det drejede sig om. Når man beskytter sine børn, så er alt nemlig i orden.  

Man kunne fristes til at lave et lille tankeeksperiment. Hvis nu Anders Samuelsen i valgkampen havde fået at vide, at Helle Thorning havde betalt sit barns narkogæld, ville han så 1) Have hylet op om moralsk fordærv og inhabilitet i forhold til at bestride statsministerposten eller 2) Sagt: "Pyt Helle - det var jo dit barn, det drejede sig om. Det gør ikke noget?" Og vinderen af tankeeksperimentet er....(trommehvirvel)...nummer 1!

Man kunne ligeledes fristes til at foretage endnu et tankeeksperiment. Hvad ville Anders Samuelsen have sagt og gjort, hvis han før denne sag havde fundet ud af, at politidirektøren havde betalt sit barns narkogæld? Ville han 1) Hyle op og kræve fjolset fyret, dømt og fængslet? eller 2) Sagt: "Nååee pusling - det var jo dit barn, det drejede sig om, så det gør ikke noget. Her snup en småkage?" Igen går præmien til nummer 1! 

Jeg har da al mulig sympati for Anders S's trang til at hjælpe sin søn med hans narkoproblemer. Det vil enhver ansvarlig far da gøre. Altså hjælpe deres børn ud af narkoproblemer. Men nu har vi jo sådan set indrettet vores samfund således, at vi har ansat folk til den slags. Måske har Anders S hørt om p - o - l - i - t - i - e - t ??? De tager sig af den slags. Jamen Anders vil da ikke angive sin egen søn. Han har jo købt narko. Det er jo ulovligt. Det kan man da ikke forlange. Jo - det kan man egentlig godt. Hvis Anders S's søn har gjort i nælderne, må han vel tage konsekvensen af sine handlinger? Det betyder, at gå til politiet og bekende kulør. Sådan har vi indrettet vores samfund. 

Havde historien drejet sig om en tilfældig person, som havde betalt sin søns narkogæld, ville det jo slet ikke have været en historie. Men det gør den ikke. Den handler om en af vores folkevalgte. En hvis moralske habitus burde være bedre. En som respekterede de regler, som han selv har været med til at stille op, og som han forventer, vi andre efterfølger. At det drejer sig om hans søn, er bare ikke en god nok undskyldning. Især ikke når han ligefrem bedyrer, at han er stolt af sin handling. 

Så Anders! Næste gang ordet moral kommer ud af din mund, så kan man med sindsro afvise det som meningsløst sludder. Det plejer det nu alligevel at være. Næste gang du kaster mudder efter andre i folketinget, så husk at mudderkastning er virkeligt dumt, når man selv bor i et glashus. Det slører ligesom klarsynet. 

Christian Langballe

(Billedet er fra Wikipedia - for rettigheder klik her)

 

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.