Okt
30
2011

Christian Langballe om fertilitetsbehandling

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

451px-Pregnancy 26_weeks_1 

Så lader det til, at den tidligere regerings komplet tåbelige lov om brugerbetaling på fertilitetsbehandling bliver afskaffet. I en tid hvor man taler om ældrebyrden og at befolkningstallet ikke kan følge med, så har det længe forekommet mig gådefuldt, at man ligefrem ville lægge hindringer i vejen for folk, som gerne ville have børn. Selv om jeg på mange måder er dyb modstander af, at betragte børn som en samfundsressource, så er det jo nærliggende betragte fertilitetsbehandling som en vej til flere produktive børn, som i fremtiden kan bidrage til vores alle sammens velfærd. Eller måske skal man bare se fertilitetsbehandling som en naturlig ydelse, et velfungerende samfund som vores naturligvis tilbyder ufrivilligt barnløse i ren solidaritet. Selvom nyheden om ændringen af loven er funklende ny, så viser den med alt mulig tydelighed, at medmenneskeligheden er på vej tilbage i dansk politik. Godt gået SF. 

Solidaritet er, så vidt jeg forstår, et skældsord i liberale kredse. Tænk sig, at man kan tvinge folk til at være solidariske? Tænk sig, at man kan bruge fællesskabets penge på at hjælpe nogle få? Det er de sande liberale i dette land jo meget imod. Det er efter min mening en ualmindelig utiltalende holdning. Lidt ligesom de holdninger, som får kuglestødere til at brække sig over, at velmenende mennesker synes, at det offentlige bør hjælpe de fattige i samfundet noget mere. Kuglestødning er selvfølgelig heller ikke en holdsport. Solidaritet trives sikkert ikke i de cirkler. 

Så nu håber jeg, at regeringen får taget hul på at ændre flere af de fjollede love, som VKO fik gennemført.

Christian Langballe

(Billedet er fra Wikipedia - for oplysning om rettigheder - klik her )

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.